Songfestival: NPO Radio 2 deze week live uit Ahoy

In aanloop naar de finale van het Eurovisie Songfestival zendt NPO Radio 2 live uit vanuit Ahoy in Rotterdam.

Live

Deze week wordt in Rotterdam Ahoy het Eurovisie Songfestival gehouden. NPO Radio 2 doet deze week vanuit Ahoy in Rotterdam elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat uitgebreid verslag van alle ontwikkelingen rond het Songfestival.

Kijkje achter de schermen

Jeroen Kijk in de Vegte en Carolien Borgers zorgen als backstageverslaggevers voor een uniek kijkje achter de schermen. Zo zijn er gesprekken met de delegaties uit de verschillende landen en allerlei betrokkenen op gebied van muziek, choreografie, organisatie en beveiliging. Ook is dagelijks live muziek te horen, met optredens van Bökkers, Blaudzun, Son Mieux, Douwe Bob, Jordan Roy, De Kik, Franklin Brown & Maxine, Guus Bok en OG3NE.

Finaledag

Op zaterdag 22 mei is NPO Radio 2 de hele dag te horen met duo-presentatie op weg naar de finale. Jeroen van Inkel en Emmely de Wilt bijten van 07.00 tot 10.00 uur het spits af. Vervolgens (van 10.00 tot 12.00 uur) verzorgen Dolf Jansen en Willemijn van Veenhoven een speciale songfestivaleditie van Spijkers met Koppen.

Paul Rabbering en Cielke Sijben presenteren van 12.00 tot 16.00 uur de Internationale Songfestival Top 50. Carolien Borgers en Giel Beelen zijn van 16.00 tot 18.00 uur te horen met de Muziekcafé special, waarna Bart Arens en Jeroen Kijk in de Vegte tot 21.00 uur aftellen naar de finale. Wouter van de Goes en Frank van ’t Hof doen tot 02.00 uur verslag van de finale en de
puntentelling.

Kijken en luisteren

NPO Radio 2 is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meekijken vanuit de studio in Rotterdam kan via NPO 1 Extra. Deze themazender is bij vrijwel alle aanbieders van digitale televisie te zien via het digitale basispakket.

Zoom

Luisteraars van de radiozender kunnen virtueel een bezoekje brengen aan de studio van NPO Radio 2. Dit kan via Zoom. Meer informatie hierover vind je hier.

Sociale media: