SterrenNL blijft voorlopig te beluisteren via DAB+

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag de digitale themazender SterrenNL voorlopig blijven uitzenden via DAB+. Dit heeft de Raad van State vandaag besloten.

Kort geding

De NPO had een kort geding aangespannen aangezien het er naar uit zag dat de uitzendingen van SterrenNL op last van de rechter eind januari gestaakt zouden moeten worden via de digitale ether.

De Rechtbank van Utrecht heeft tot tweemaal toe uitgesproken dat de NPO toestemming had moeten vragen om SterrenNL via DAB+ te mogen verspreiden. Het Commissariaat voor de Media had volgens de rechter betrokken marktpartijen moeten consulteren over het digitaal uitzenden van de radiozender.

Hoger beroep

De NPO heeft inmiddels besloten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Aangezien een dergelijke procedure enige tijd met zich mee kan brengen zouden de uitzendingen van SterrenNL via DAB+ in het geding kunnen komen. Via een kort geding moest worden voorkomen dat de uitzendingen van de radiozender via DAB+ gestaakt moesten worden.

Belangen

De Raad van State heeft vandaag besloten dat SterrenNL voorlopig kan blijven uitzenden via de digitale ether. “Gelet op de stukken en hetgeen ter zitting is besproken, is de voorzieningenrechter van oordeel dat aan de belangen van NPO en AVROTROS bij toewijzing van de verzoeken een zwaarder gewicht moet worden toegekend dan aan de belangen van RadioCorp die met de afwijzing ervan zijn gemoeid.”, aldus de rechter.

De gehele uitspraak is hier te vinden.