videoland

Streamingdienst Videoland ziet aantal abonnees stijgen

Streamingdienst Videoland ziet het aantal abonnees op haar dienst stijgen. Dit blijkt uit cijfers van RTL Group.

Meer abonnees

De streamingdienst van RTL zag het abonneebestand met 119 procent stijgen. Het bedrijf maakt echter geen cijfers bekend over het aantal abonnees dat de dienst heeft.

Exclusieve content

Volgens RTL zorgen de televisieseries die exclusief voor de streamingdienst gemaakt zijn voor de stijging van het aantal abonnees. Zo zijn onder andere de series Mocro Maffia en Temptation Island VIPS exclusief te zien op de videodienst. Ook de populaire Amerikaanse serie The Handmaid’s Tale is exclusief te zien via de streamingdienst van RTL.

RTLXL

Met het toenemen van de populariteit van Videoland is RTL begonnen met het integreren van haar streamingdienst RTL XL in Videoland. RTL had eerder aangekondigd in de toekomst één videodienst aan te gaan bieden. Hierbij zijn onlangs diverse functionaliteiten al overgeheveld van RTL XL naar Videoland.

Zo is het vooruit bekijken van series van RTL niet meer mogelijk via RTL XL. Hiervoor zal een duurder abonnement op Videoland moeten worden afgesloten. Een maandabonnement op Videoland kost 8,99 euro per maand. Het is niet meer mogelijk om een abonnement af te sluiten op de goedkopere premiumdienst RTL XL Premium.