T-Mobile gaat meer glasvezel aanleggen in Zoetermeer

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 21.000 huishoudens in Zoetermeer.

Uitbreiden

Nu in de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens de eerste T-Mobile Thuis gebruikers aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt, zijn ook nu de wijken Centrum en Rokkeveen aan de beurt. In totaal kunnen straks bijna 50.000 huishoudens in Zoetermeer gebruikmaken van internet via glasvezel.

In januari 2022 starten de werkzaamheden en eind 2022 zijn de werkzaamheden in Zoetermeer afgerond. In april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Zoetermeer.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Zoetermeer past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van een kwart van het beoogde aantal huishoudens.

Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Voor meer informatie ga naar deze website.