Tweede seizoen De Luizenmoeder van start bij AVROTROS op NPO 3

Zondagavond om 20.25 uur gaat het tweede seizoen van de Luizenmoeder van start bij de AVROTROS op NPO 3. De uitzendingen zijn ook terug te zien via NPO Start

Eerste seizoen

Het eerste seizoen van De Luizenmoeder scoorde zowel lineair als online hoge kijkcijfers. Daarnaast won het programma een Zilveren Nipkowschijf. De successerie is inmiddels ook al aan diverse andere landen verkocht. Zondagavond gaat het tweede seizoen van de serie van start.

Nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar op De Klimop is aangebroken en alle vertrouwde gezichten verzamelen zich weer op het schoolplein. Ook Hannah, die inmiddels is gepromoveerd tot klassenmoeder. In haar nieuwe functie probeert ze het evenwicht in de schoolplein-ouderhiërarchie te herstellen. Intussen heeft de school het zwaar – het aantal leerlingen loopt terug en de leraren moeten alles op alles zetten om de kinderen niet te verliezen aan andere scholen.

Ook dit nieuwe schooljaar krijg je weer hilarische en herkenbare momenten voorgeschoteld. Van een nieuw en waterdicht veiligheidsbeleid, tot commotie rondom de kerstviering en het afscheid van juf Helma. Dit en meer is te zien in het nieuwe seizoen.

Audiodescriptie

Het nieuwe seizoen van de serie wordt ook speciaal voor blinden en slechtzienden uitgezonden met audiodescriptie. Hiervoor maakt de AVROTROS gebruik van Earcatch. Bij audiodescriptie beschrijft een stem tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Dat zijn bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze beschrijving kunnen blinden en slechtzienden het verhaal goed volgen.

Minder vloeken?

De Bond tegen vloeken heeft een open brief gestuurd aan de AVROTROS naar aanleiding van het ‘grove taalgebruik’ in De Luizenmoeder. Vooral het gebruik van de naam van Jezus  vindt de bond onnodig kwetsend. De omroep laat echter weten het taalgebruik in de nieuwe afleveringen niet aan te passen.

Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge, die in de serie de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er na dit seizoen mee. Dat vertelde hij in een interview met Volkskrant Magazine. “Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt”, zegt de acteur over zijn beslissing.

Video: