Uitbreiding DAB+-dekking RADIONL Kids loopt vertraging op

De uitbreiding van de dekking van de nieuwe radiozender RADIONL Kids via de digitale ether (DAB+) loopt vertraging op. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding kan worden gerealiseerd.

Radiozender voor kinderen

De radiozender voor kinderen begon op 1 december 2017 haar uitzendingen in de regio Eindhoven via de FM en in grote delen van Zuid en Zuidoost Nederland via DAB+ op kanaal 7A. Tot 1 december maakt RADIONL zelf gebruik van deze etherfrequenties. RADIONL zelf is echter sinds 1 december te horen via de frequenties van de radiozender PUURNL in Noord-Brabant en Zeeland.

De eigenaar van Puur NL heeft een productie-overeenkomst gesloten met het bedrijf achter RADIONL voor het doorgeven van deze radiozender sinds 1 december.

Uitbreiding

Bij de start van RADIONL Kids werd aangegeven dat de radiozender voor kinderen per 1 januari 2018 ook te horen zou zijn via het kanaal 9D in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland. Tot op heden is de radiozender echter nog niet te horen in deze regio via DAB+.

Overeenkomst

De doorgifte van RADIONL Kids op DAB+ in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland heeft vertraging opgelopen doordat de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de bovenregionale DAB+ kavels nog niet is getekend. Deze overeenkomst is nodig om de restcapaciteit in gebruik te nemen“, aldus Nico Silvius, directeur van de radiozender. Het is nog niet duidelijk wanneer de overeenkomst wel tot stand gaat komen.

Luisteren

RADIONL Kids is naast ontvangst via FM in de regio Eindhoven en DAB+ in delen van Noord-Brabant en Limburg ook wereldwijd te ontvangen via Internet.