VBRO Evergreen blijft voorlopig uitzenden via DAB+

De Vlaamse radiozender VBRO Evergreen blijft voorlopig uitzenden in de digitale ether in Vlaanderen via DAB+. De radiozender was de afgelopen tijd op zoek naar geld om de uitzendingen via DAB+ te continueren.

Norkring

VBRO Evergreen is sinds januari 2017 te beluisteren via het commerciële DAB+-netwerk van aanbieder Norkring in Vlaanderen. Norkring heeft vorig jaar het aantal steunzenders van dit netwerk fors uitgebreid. Hiermee is de dekking van het netwerk verbeterd.

Kosten omhoog

Voor radiozenders betekent dit wel dat de kosten voor het uitzenden via DAB+ omhoog gaan. In oktober 2017 stopte Radio FG al haar uitzendingen via dit DAB+-netwerk omdat de kosten voor het uitzenden via de digitale ether te hoog zijn geworden.

100.000 euro per jaar nodig

In februari van dit jaar startte de radiozender een donateursactie om de uitzendingen van de radiozender via DAB+ te continueren. De radiozender zou 300 donateurs nodig hebben die elke maand 30 euro doneren voor de uitzendingen. Hiermee ontvangt VBRO Evergreen ongeveer 100.000 euro per jaar voor uitzendingen via de digitale ether. Als er niet genoeg geld wordt binnengehaald zouden de uitzendingen per 31 maart aanstaande.

Uitzendingen gaan door

Inmiddels laat de radiozender weten dat de uitzendingen ook na 31 maart doorgaan. “We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat VBRO Evergreen niet zal stoppen op 31 maart. 244 geweldige mensen hebben zich immers de voorbije weken geëngageerd om VBRO Evergreen financieel mee te ondersteunen. We zijn er dus nog niet helemaal. Maar toch bijna. Daarom blijven we uitzenden. Voorlopig toch. Met zekerheid al tot 30 april 2019. Ondertussen hopen we het laatste kloofje van 56 steunende luisteraars in de loop van de komende weken te kunnen dichten“, aldus de radiozender op haar website.

VBRO

VBRO Evergreen is een themazender van de commerciële radiozender VBRO die naast DAB+ ook via de FM is te ontvangen in Vlaanderen. VBRO (Vrije Brugse Radio-Omroep) richt zich op het Nederlandstalige lied. VBRO heeft naast Evergreen nog een aantal themazenders: Non Stop, PopRadio 3 en Starparade. Deze drie radiozenders zijn exclusief via Internet te beluisteren.