Vlaamse Radio MAX moet naam veranderen van Omroep MAX

Radio MAX, een lokale omroep uit Vlaanderen, moet haar naam veranderen na uitspraak van de rechter. De rechtszaak was aangespannen door de Nederlandse publieke omroep Omroep MAX. Dit bericht onder andere website Radiovisie. Radio MAX is de lokale omroep voor de Vlaamse regio Aalter en het Meetjesland.

Rechtszaak

Omroep MAX had vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de lokale omroep uit Vlaanderen wegens het gebruik van dezelfde naam. Max Belgium vindt het vreemd dat de naam aangepast moet worden. “Er zijn zoveel MAX radio’s, zelfs eentje in Wallonië“, aldus de omroep op haar website.

Naam aanpassen

De stakingsrechter in Vlaanderen oordeelde echter dat de naam wel aangepast moet gaan worden. “Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij (voorlopig)(deels) neerleggen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is“,aldus de lokale omroep.

Nieuwe naam

De radiozender wil per 1 februari aanstaande een herstart maken onder een andere naam. Welke naam dat wordt is nog niet duidelijk. “Momenteel werkt de volledige crew keihard in het bedenken van een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe website, aanpassingen online luisteren met behorende app’s“.

Meer informatie op de website van de lokale omroep. Luisteren naar de radiozender kan hier.

Sociale media:

https://www.facebook.com/radiomaxbelgium/posts/1950975918348346