Vlaanderen: Recordopbrengst voor De Warmste Week: 17.286.122 euro

De actie de Warmste Week heeft in Vlaanderen een record opgebracht: 17.286.122 euro. Dit is vanavond bekend geworden tijdens de slotshow van de actie. Vorig jaar bracht de actie nog maar bijna 11 miljoen euro op. Het geld is ingezameld via 12.495 acties en gaat naar 1.986 goede doelen.

Music For Life

Tijdens de Warmste Week worden er allerlei acties gehouden in Vlaanderen om geld in te zamelen voor diverse goede doelen. Centrale actie op de radio is Music For Life op radiozender Studio Brussel van de Vlaamse openbare omroep VRT.

Deze actie begon een week geleden op 18 december en werd gehouden in provinciaal domein Puyenbroeck. De actie werd gepresenteerd door drie DJ’s: Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham. In totaal brachten 82.000 mensen een bezoekje aan het festivalterrein.

De Warmste Radio

De week werd vandaag afgesloten met de Warmste Radio. Dit was een gezamenlijk radioprogramma dat te horen was op vier publieke radiozenders van de VRT. Luisteraars konden op de radiozenders platen aanvragen voor het goede doel. In totaal zijn er meer dan 16.000 platen aangevraagd tijdens de actie.

3FM Serious Request

In Nederland loopt nog de actie 3FM Serious Request: Lifeline. Deze actie loopt tot vanavond 21.00 uur en is te volgen via 3FM en NPO 3 Extra.

Sociale media: