Voetbal: Ontknoping Eredivisie met Feyenoord en Ajax live op radio en tv

De ontknoping in de Eredivisie is vanmiddag live te volgen op radio en televisie. FOX Sports brengt de hele dag extra programma’s.

Ontknoping

Het zag er naar uit dat vorige week al een kampioen in de Eredivisie kon worden gekroond maar dat gebeurde niet. Feyenoord verloor van Excelsior en Ajax won haar wedstrijd tegen GO Ahead Eagles. Door deze uitslag wordt pas vanmiddag beslist wie zich kampioen van de Eredivisie mag noemen. Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is teruggebracht tot één punt.

Feyenoord speelt vanmiddag een wedstrijd in de eigen Kuip tegen Heracles uit Almelo. Heracles zal er alles aan doen om deze wedstrijd niet te verliezen aangezien de club uit Almelo nog kans maakt op Europees voetbal. Ajax speelt een wedstrijd in Tilburg tegen Willem II.

Nacompetitie en Europees voetbal

Go Ahead Eagles is vorige week al gedegradeerd uit de Eredivisie maar het is nog niet duidelijk welke twee clubs uit de Eredivisie nacompetitie mogen spelen. Zowel Roda JC, Sparta als NEC komen nog in aanmerking voor de nacompetitie. Ook wordt vandaag duidelijk welke clubs de play-offs gaan spelen voor een ticket voor Europees voetbal. FC Utrecht en AZ zijn al zeker van Europees voetbal, voor de andere twee tickets zijn sc Heerenveen, Heracles en misschien zelfs FC Groningen nog in de race.

De ontknoping van de Eredivisie tijdens de laatste speelronde is vandaag live te volgen op radio en tv.

FOX Sports

FOX Sports start vandaag om 10.00 uur met het discussieprogramma De Tafel van Kees. Om 12.00 uur is het programma De Eretribune te zien op FOX Sports 1 met een voorbeschouwing op de wedstrijden van vandaag. Om 14.30 uur start een schakelprogramma met alle hoogtepunten van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden in de Eredivisie. Na afloop is er een extra uitzending van de Eretribune. De sportzender zal ook verslag doen van het overhandigen van de kampioenschaal aan Ajax of Feyenoord.

TV Rijnmond

Ook de regionale televisiezender TV Rijnmond besteedt vanmiddag uitgebreid aandacht aan de ontknoping van de Eredivisie. De omroep mag de beelden van de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles niet uitzenden maar brengt wel andere beelden op TV Rijnmond. Vanaf 14.00 uur is er een uitgebreide live-uitzending van FC Rijnmond op televisie. “Als de wedstrijd begint schakelen we over naar een Italiaans model. We zetten een camera op de Radio Rijnmond-verslaggevers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop in het stadion zodat hun emotie te zien is. Dit omdat de wedstrijdrechten bij FOX Sports liggen.“, aldus TV Rijnmond.

Na de wedstrijd schuiven verschillende analisten aan bij presentator Frank Vijg om het over de wedstrijd te hebben. TV Rijnmond is te zien via vrijwel alle digitale televisiepakketten en via Internet.

NPO Radio 1

De ontknoping in de Eredivisie is vanmiddag ook live te volgen via de radio op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. De presentatie van dit programma is in handen van Henry Schut en Hugo Borst. Arman Avsaroglu doet verslag van Feyenoord-Heracles en Andy Houtkamp van Willem II-Ajax. Ook zijn er flitsen van alle andere wedstrijden. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Het radioprogramma wordt vanaf 14.30 uur ook uitgezonden via Facebook NOS Sport en op NOS.nl.

Radio Rijnmond

Het wedstrijdverslag van de wedstrijd Excelsior – Feyenoord is vanmiddag ook live te volgen via de regionale radiozender Radio Rijnmond in het programma Rijnmond Sport. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop verzorgen het commentaar bij de wedstrijd. Rob Jacobs verzorgt de analyses. De Rotterdamse club Sparta moet vanmiddag een belangrijke wedstrijd spelen tegen GO Ahead Eagles. Deze wedstrijd is te volgen via een aparte livestream op Internet. Radio Rijnmond zelf is te ontvangen via FM eb DAB+ in Zuid-Holland, via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NOS Studio Sport

Vanaf 19.00 uur zijn alle samenvattingen van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Eredivisie te zien in NOS Studio Sport op NPO 1. De uitzending duurt tot 21.00 uur, onderbroken door het NOS Journaal van 20.00 uur.