Voorlopig geen glasvezel in gemeente Ridderkerk

De gemeenten Ridderkerk krijgt voorlopig geen glasvezelnetwerk. Dit heeft initiatiefnemer E-Fiber bekend gemaakt op haar website.

Te weinig aanmeldingen

Er zijn te weinig aanmeldingen geweest om gebruik te gaan van het snelle netwerk in de gemeente. “Ondanks verwoede pogingen is het niet gelukt om 40% van de bedrijven en huishoudens te laten aanmelden voor een glasvezelabonnement.“, aldus
de provider op haar website.

Aanvullend marktonderzoek in Ridderkerk heeft uitgewezen dat er op dit moment te weinig animo is voor glasvezel. Dit heeft ertoe geleid dat de aanleg van glasvezel geen doorgang zal vinden in de gemeente.“, aldus de aanbieder.

Flevoland

Het is niet het eerste initiatief tot aanleg van een glasvezelnetwerk in een gemeente dat geen doorgang vindt door te weinig aanmeldingen. Vorig jaar moest FiberFlevo  al een poging tot aanleg van glasvezel in delen van oost en zuid Flevoland al staken wegens te weinig aanmeldingen.

Groei

Ondanks pogingen die niet lukken groeit het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland. Vorige week werd symbolisch de drie miljoenste glasvezelaansluiting in gebruik genomen.