“Weinig klachten over aanpassingen regionale zenders bij KPN”

KPN heeft weinig klachten gehad over de aanpassingen ronde de regionale radio- en televisiezenders bij haar dienst Interactieve Televisie.

Wijziging

Sinds vorige week dinsdag heeft KPN een aantal wijzigingen doorgevoerd in het zenderaanbod van haar dienst KPN Interactieve Televisie. Abonnees van de dienst zien sinds 4 juli alleen nog hun eigen regionale televisiezender en de regionale tv-zender van de aangrenzende provincies. Inwoners in bijvoorbeeld de provincie Utrecht of Gelderland kunnen dan niet meer kijken naar de uitzendingen van Omrop Fryslân. Hetzelfde doorgifte beleid is ook doorgevoerd bij de regionale radiozenders.

Protest

Vooraf was er veel protest over deze wijzigingen bij abonnees maar ook bij de regionale omroepen zelf. Vooral bij de regionale omroep van de provincie Friesland. Omrop Fryslân, was er veel ophef over het nieuwe doorgifte beleid bij KPN rond de regionale zenders.

“Streepje voor”

Volgens directeur Jan Koster van de regionale omroep uit Friesland heeft Omrop Fryslân een streepje voor. Dit heeft volgens de directeur te maken met de Friese taal en zijn Friezen buiten Fryslân meer betrokken bij de Omrop dan inwoners van andere provincies die nu elders wonen.

“Weinig klachten”

Een week na het doorvoeren van de wijzigingen blijkt het aantal klachten mee te vallen. “We hebben niet of nauwelijks reacties van klanten ontvangen met betrekking tot deze beslissing”, aldus een woordvoerster van het telecombedrijf tegenover de Leeuwarder Courant. Bij Omrop Fryslân zelf kwamen volgens het dagblad deze week zo’n vijf reacties binnen van gedupeerde kijkers.

De wijzigingen zijn per 4 juli ook doorgevoerd bij de KPN-merken Xs4All en Telfort.