Werkzaamheden halveren zendmast Naaldwijk uitgesteld

(!update!) De werkzaamheden rond het halveren van de 120 meter hoge zendmast in Naaldwijk die voor zaterdag gepland stonden zijn uitgesteld. De WOS, de streekomroep voor het Westland, zou de werkzaamheden vanaf eind deze week live in beeld brengen. Aangezien er veel wind wordt verwacht zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Van 120 meter naar 60 meter

De mast aan de Industriestraat in Naaldwijk wordt ingekort met ongeveer 60 meter. Vanaf woensdag wordt er een begin gemaakt met het verwijderen van schotels en het verplaatsen van antennes naar een lager gedeelte. Volgens de WOS zijn de onderhoudskosten van het bovenste gedeelte van de zendmast te hoog.

Bereik WOS Radio niet aangetast

Niet alleen kabelaar CaiWay maakt gebruik van de zendmast ook de lokale omroep WOS Radio maakt gebruik van de zendmast. Momenteel bevinden zich de antennes van de omroep die uitzendt op 87,6 MHz nog op 120 meter hoogte. De antennes verhuizen naar de nieuwe top op ongeveer 65 meter. “Het bereik van WOS Radio wordt niet aangetast, want de zender krijgt extra vermogen.”, aldus de omroep op haar website. In de periode van woensdag tot en met zaterdag is het bereik van WOS Radio wel verminderd aangezien er wordt uitgezonden via een noodantenne.

Hoge kraan

De bovenste 60 meter van de zendmast aan de Industriestraat in Naaldwijk wordt vrijdag of zaterdag met een hoge kraan weggetakeld. “We zenden het daadwerkelijk hijsen vrijdagavond en zaterdag live uit op WOS TV. Vanaf vrijdagavond is vlak voor het hele uur een tijdje de antenne te zien.”, aldus Hildo Göbel, programmaleider bij WOS tegenover deze website. Een livestream van WOS TV is te zien via Internet.

Niet meer nodig

De hoge zendmast, die in de omgeving van Naaldwijk duidelijk te zien is, werd voorheen gebruikt door kabelaar Caiway om ethersignalen uit de lucht te plukken voor het plaatsen op het kabelnet. Zo gebruikte Caiway de hoge zendmast om de signalen van onder andere de BBC uit de lucht te plukken. Tegenwoordig worden steeds meer signalen aangeleverd via glasvezel en satelliet. Een hoge zendmast is voor de kabelmaatschappij daardoor niet meer nodig.

Tweets:

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.