Ziggo Sport voert wijzigingen in sportaanbod door

Ziggo Sport heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in haar sportaanbod qua golf en tennis.

Golf

Vanaf dit jaar zal de sportzender minder toernooien van de Amerikaanse PGA Tour gaan uitzenden via haar speciale kanaal Ziggo Sport Golf. Alle toernooien uit de PGA Tour zijn nog wel te zien via de streamingdienst Discovery+. Ziggo Sport Golf zal nog wel een aantal toernooien live kunnen uitzenden. Ziggo Sport blijft de toernooien uitzenden van de DP World Tour, European Tour, de Majors, World Golf Championships, de LPGA Tour en de Ryder Cup die volgend jaar weer op het programma staat. Tevens gaat de sportzender meer aandacht schenken aan het vrouwengolf.

Tennis

Ziggo Sport gaat met ingang van dit jaar ook de toernooien uitzenden van het damestennis van de WTA Tour (Women’s Tennis Association). Deze wedstrijden werden tot dit jaar uitgezonden door ESPN. Ziggo Sport bezat al de rechten voor de ATP Tour. Voor al deze tenniswedstijden heeft Ziggo Sport een speciaal kanaal Ziggo Sport Tennis.

MotoGP

Eerder maakte Ziggo Sport al bekend dat de komende drie seizoenen de motorraces uit de Moto GP te zien zullen zijn op de sportzender. Deze rechten lagen tot op heden bij Eurosport

Ziggo Sport met ingang van dit jaar afscheid nemen van de uitzendrechten van de Formule 1 die naar  de nieuwe streamingdienst Viaplay verhuizen. Wel blijft Ziggo ruim aandacht schenken aan de Formule 1 middels samenvattingen.