50e editie Pinkpop live te volgen op radio, televisie en Internet

Dit weekeinde vindt het jaarlijkse Festival Pinkpop plaats in Landgraaf. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet. Het festival duurt tot en met maandag.

Line up

Op de 50e! editie van het festival treden er weer veel grote bands en bekende artiesten op zoals Anouk, Mumford & Sons, Golden Earring, The Cure, Lenny Kravitz, Krezip, Mark Ronson, Fleetwood Mac, Major Lazer en Duncan Laurence.  Pinkpop is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Radio

NPO 3FM is aanwezig op Pinkpop om verslag te doen van het festival. “Op zaterdag, zondag en maandag maken we van 16:00 tot 00:00 uur radio. Op zondag en maandag óók in de ochtend van 09:00 tot 12:00 vanaf het terrein”, aldus de radiozender. NPO 3FM is landelijk te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Televisie

De uitzendingen rond Pinkpop worden verzorgd door NTR, VPRO en BNNVARA. Tijdens het festival zelf is Pinkpop live te volgen op het digitale themakanaal NPO 2 NPO 2 extra is te zien via diverse digitale tv-aanbieders (Ziggo kanaal 222, KPN kanaal 88) en Internet.

Op NPO 3 is er zondagavond een uitzending te zien van Pinkpop Live vanaf 23.00 uur en op maandag van 19.30 uur.

VPRO 3voor12

Verslaggevers van VPRO’s muziekplatform 3voor12 verzamelen drie dagen lang verhalen van artiesten en bezoekers. Zij schrijven over optredens en leggen de ongekende en geroemde Pinkpopsfeer op geheel eigen wijze vast in beeld, tekst en geluid via de website van 3voor12.

L1

Ook de regionale omroep L1 uit Limburg besteedt ruim aandacht aan Pinkpop. ​​L1 maakt traditioneel drie dagen live radio vanaf het festivalterrein met Festivalradio! . Backstageverslagen, sfeerreportages en veel muziek vormen de ingrediënten van deze sfeervolle uitzendingen. L1 is te beluisteren in de regio Limburg via FM, DAB+, landelijke via vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

KINK

Radiozender KINK komt maandag, 2e Pinksterdag, live vanaf Pinkpop met de Pinkpop 100. De radiozender is te beluisteren via DAB+ en Internet.

Sociale media: