Beestieboys (VPRO) wint kinderjuryprijs Prix Jeunesse

Het VPRO-programma Beestieboys heeft de Prix Jeunesse kinderjuryprijs 2016 in de categorie non-fictie (7-10 jaar) gewonnen. Ook de KRO-NCRV en IKON vielen in de prijzen.

“Fantastisch nieuws voor de Nederlandse jeugdtelevisie”, reageert Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO Zapp. “Het laat zien dat we op het hoogste podium in de wereld mee kunnen.”

‘Oscars van de kindertelevisie’

De ‘Oscars van de kindertelevisie’ werden woensdagavond in München uitgereikt. Het programma, waarin Tim den Besten en Nicolaas Veul op zoek gaan naar de bijzondere band tussen mens en dier, won de internationale award met de aflevering waarin ze meeleven met de 10-jarige Tao die afscheid moet nemen van zijn poes Torta.

“Gaafste prijs”

Presentatoren Tim en Nicolaas over het winnen van de Prix Jeunesse kinderjuryprijs: ‘dit is de gaafste prijs die je als kinderprogramma kan winnen, want we maken Beestieboys natuurlijk voor kinderen. We zijn mega blij!’. Het programma werd geselecteerd uit bijna 400 kinder- en jeugdprogramma’s, ingestuurd door omroepen en producenten uit 60 verschillende landen.

Nieuw seizoen

Op 4 september gaat er een nieuw seizoen van Beestieboys van start op NPO Zapp. Kijk voor alle vorige seizoenen op: vpro.nl/beestieboys. De productie van het programma is in handen van CCCP. Het is niet de eerste keer dat een Nederlands programma in de prijzen viel bij de ‘Oscars van de kindertelevisie’. Eerder wonnen onder andere Het Klokhuis van de NTR en Checkpoint van de EO een prijs.

Hoe Ky Niels

Hoe Ky Niels werd werd beloond met twee prijzen: de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie voor kinderen van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize. De film die deel uitmaakt van de IKON-serie Mensjesrechten, gaat over het leven van Niels die is geboren als meisje maar als jongen verder wil gaan.

Nieuw

De UNESCO Special Prize was er voor de jeugddocumentaire Nieuw van KRO-NCRV. In Nieuw volgen we de 8-jarige Congolese jongen Tanans uit een vluchtelingengezin, die in Nederland een nieuw leven probeert te beginnen.

Meer informatie over Prix Jeunesse is te vinden via de website http://www.prixjeunesse.de/

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.