Efteling Kids Radio keert niet meer terug op DAB+

De radiozender Efteling Kids Radio zal niet meer terugkeren in de digitale ether (DAB+). Dit heeft de radiozender bevestigd tegenover deze website.

MTVNL

Tot zaterdag 2 december was de radiozender in delen van Nederland te ontvangen via de digitale ether middels het netwerk van de exploitant MTVNL. Dit netwerk heeft vooral dekking in de Randstad.

Uit de digitale ether

Zaterdag verdween de radiozender uit dit zenderpakket. De radiozender bevestigt nu dat de radiozender voor kinderen niet meer terugkeert op DAB+.

Kabel, internet en app

We hebben er voor nu voor gekozen al onze aandacht op onze eigen kanalen te richten. Sinds de afgelopen maand zijn we ook te ontvangen via kabelaar KPN en daarmee hebben we via de kabel bijna heel Nederland gedekt. Verder zullen wij vooral inzetten op onze Efteling Kids Radio app en de website“, aldus een woordvoerder tegenover MediaMagazine.nl.

Efteling

De radiozender, dat onderdeel is van het pretpark De Efteling, zal dus blijven uitzenden via diverse analoge en digitale radiopakketten en Internet. Verspreiding via de digitale ether zit er voorlopig niet meer in.

DAB+

Tot medio 2016 was de radiozender ook landelijk te ontvangen in de digitale ether. De radiozender besloot vanaf april 2016 haar uitzendingen over te hevelen naar het digitale ethernetwerk van MTVNL. Hierdoor had de radiozender “de zekerheid dat ze 2024 te horen zou zijn” in de digitale ether maar verloor het wel een deel van haar digitale etherdekking. Nu is er abrupt een einde gekomen aan de uitzendingen via DAB+.