Efteling Kids Radio ook te beluisteren bij KPN, XS4ALL en Telfort

De radiozender Efteling Kids Radio is sinds kort ook te beluisteren via de dienst Interactieve Televisie bij de aanbieders KPN, XS4ALL en Telfort. Dit heeft de radiozender voor kinderen bekend gemaakt.

Interactieve Televisie

Efteling Kids Radio is via Interactieve Televisie bij de genoemde aanbieders te beluisteren op kanaal 831. Abonnees van Telfort met een zwarte afstandsbediening vinden de radiozender terug op kanaal 1024. Deze laatste optie geldt ook voor de providers Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon.

Efteling

Efteling Kids Radio is de radiozender van pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. De radiozender begon haar uitzendingen onder de naam Efteling Radio in 2008 en is in maart 2015 verder gegaan onder de naam Efteling Kids Radio.

Ziggo

De radiozender is niet alleen te beluisteren via de Interactieve Televisie-dienst bij KPN, XS4ALL en Telfort maar ook te vinden bij diverse kabelaanbieders. Zo geeft kabelaar Ziggo de radiozender in zowel het analoge radiopakket in diverse gemeenten maar ook via haar digitale televisiepakket op kanaal 820.

DAB+

Tot medio 2016 was de radiozender ook landelijk te ontvangen in de digitale ether (DAB+). De radiozender besloot vanaf april 2016 haar uitzendingen over te hevelen naar het digitale ethernetwerk van MTVNL. Hierdoor heeft de radiozender de zekerheid dat ze 2024 te horen is in de digitale ether. Wel heeft de radiozender een groot deel van haar etherdekking verloren. Het netwerk van MTVNL biedt alleen in de Randstad een goede ontvangst.

Wereldwijd is de radiozender voor kinderen te horen via haar app en Internet.