Efteling Kids Radio stopt uitzendingen via DAB+

De radiozender Efteling Kids Radio is gestopt met haar uitzendingen via de digitale ether (DAB+). Het is nog niet duidelijk waarom de uitzendingen zijn gestopt. De radiozender heeft nog niet kunnen reageren op vragen hierover van deze website.

MTVNL

Op de website van de radiozender zijn ook geen verwijzingen meer te vinden naar de ontvangst via DAB+. De radiozender zond uit via het digitale ethernetwerk van MTVNL dat vooral in de Randstad is te ontvangen.

Efteling

Efteling Kids Radio is de radiozender van pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. De radiozender begon haar uitzendingen onder de naam Efteling Radio in 2008 en is in maart 2015 verder gegaan onder de naam Efteling Kids Radio.

DAB+

Tot medio 2016 was de radiozender ook landelijk te ontvangen in de digitale ether. De radiozender besloot vanaf april 2016 haar uitzendingen over te hevelen naar het digitale ethernetwerk van MTVNL. Hierdoor had de radiozender “de zekerheid dat ze 2024 te horen zou zijn” in de digitale ether maar verloor het wel een deel van haar digitale etherdekking. Nu is er abrupt een einde gekomen aan de uitzendingen via DAB+.

KPN, Ziggo en Internet

De radiozender blijft beschikbaar via de analoge kabel, digitale radio bij Ziggo (kanaal 820) en is onlangs toegevoegd aan het radiopakket van KPN Interactieve TV (kanaal 831). Daarnaast is de radiozender wereldwijd te ontvangen via Internet.

Kinderen

Sinds deze week is er wel een nieuwe radiozender voor kinderen gestart in de digitale ether in zuid Nederland: RADIONL Kids. Deze radiozender is in de regio Eindhoven te ontvangen via FM, in Noord-Brabant en Limburg via DAB+ (kanaal 7A) en wereldwijd via Internet. Vanaf 1 januari is de radiozender ook in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland te ontvangen via DAB+.

Aanbod

Met het verdwijnen van Efteling Kids Radio verdwijnt er weer een zender uit het DAB+-aanbod. Eerder dit jaar verdwenen onder andere Retro Hits, Arrow Classic Rock en Classic FM al uit de digitale ether.