Voormalige radiopiraat Radio Baccara tijdelijk terug via DAB+

Tot eind dit jaar is de voormalige Haagse vrije radiozender Radio Baccara terug in de ether. Radio Baccara is in delen van Nederland via DAB+ te horen tot 1 januari aanstaande.

Jaren 90

in de jaren negentig was Radio Baccara, na het sluiten van alle grote Haagse radio piraten in 1988, één van de nieuwe eerste vrije radiozenders die terug kwam in de ether. In de jaren 1991 en 1992 heeft Radio Baccara elke weekend uitgezonden op 93.8 MHz in Den Haag en later in Rijswijk op 91.6 MHz.

Hoog vermogen

Radio Baccara stond bekend om de de radiozender met hoog uitzendvermogen en was overal in Den Haag zonder te veel moeite te horen.“, aldus de initiatiefnemers in het persbericht. Tussen 2010 tot 2012 was Radio Baccara  even on-line te beluisteren geweest, en zijn nog drie nieuwe jingle pakketten gekocht.

Muziek en programma’s

Er wordt een muziekmix uitgezonden met een selectie van de beste uit het enorme jingle-pakket van de radiozender. Tevens zullen er oude radioprogramma’s van het Radio Baccara uit de jaren negentig te horen zijn.

DAB+

De radiozender zal de komende periode in de digitale ether te ontvangen te zien. De radiozender maakt hiervoor gebruik van de capaciteit van een aantal lokale DAB+-netwerken. Deze netwerken zenden tot 1 januari 2018 uit met een experimenteervergunning.

Uitzendgebieden

Radio Baccara is tot 1 januari in de digitale ether te ontvangen in een aantal gebieden in Nederland. Het gaat om digitale etheruitzendingen in de regio Amsterdam (kanaal 7B via het netwerk van Jamm FM), delen van Zuid-Holland (kanaal 9C via netwerk ProFM) en de regio Nijmegen (kanaal 11A via netwerk Bissels Elektra). Daarnaast is de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.

Terugkeer

Radio Baccara is niet de enige Haagse vrije radiozender die tijdelijk terugkeert in de digitale ether. In de regio Leiden zijn de voormalige Haagse piraten Hitradio Centraal en Radio Stad Den Haag te horen. Ook deze uitzendingen duren tot 1 januari 2018.