Impact AM neemt nieuwe middengolffrequentie in gebruik

De radiozender Impact AM heeft vandaag haar nieuwe middengolffrequentie op 1332 kHz in gebruik genomen. Naast een nieuwe uitzendfrequentie is ook een nieuwe uitzendlocatie in gebruik genomen.

Impact AM

De radiozender Impact AM uit Leiden noemt zich de radiozender “met de verrassende muziekmix”. De radiozender heeft aandacht voor onder andere soul, drum and bass en vele andere muziekgenres.

Middengolf

Impact AM begon haar uitzendingen in augustus 2016 op de middengolffrequentie 1485 kHz vanuit Leiden. De radiozender maakt hiervoor gebruik van een laagvermogen middengolfvergunning. Op deze frequentie kon worden uitgezonden met een vermogen van maximaal 1 Watt. Door de hoge opstelpositie van de zendmast was de radiozender toch in een groot deel van de Leidse regio te horen.

1395 kHz

In oktober van het vorige jaar werd de 1485 kHz tijdelijk ingewisseld voor de 1395 kHz. Deze frequentie werd tot en met december van dit jaar gehuurd van Vooren Media en werd door Impact AM onder andere gebruikt voor de uitzendingen van ‘3 Oktober Radio’. Op deze frequentie kon tot een vermogen van 100 Watt worden uitgezonden.

DAB+

Daarnaast heeft Impact een groot deel van het vorige jaar uitgezonden met een eigen DAB+-netwerk (digitale radio via de ether) in de regio Leiden op kanaal 5D. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een experimenteervergunning van Agentschap Telecom. Deze vergunningen werden begin dit jaar stopgezet.

Nieuwe frequentie

Eind vorig jaar verkreeg de radiozender zelf ook een nieuwe frequentie van Agentschap Telecom: 1332 kHz. Op deze frequentie mag met een vermogen van 100 Watt worden uitgezonden. Sinds december van het vorig jaar was de radiozender bezig met het ombouwen van haar zender en antennes voor de nieuwe frequentie.

Sinds vandaag wordt er volgens de website van de radiozender met een nieuwe antenne vanuit Wassenaar op 1332 kHz. Er wordt nog niet op het toegestane vermogen van 100 Watt uitgezonden maar op 35 Watt.

Naast de middengolffrequentie 1332 kHz is de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.

Afbeelding:

Nieuwe antenne voor uitzendingen op 1332 kHz. (Bron website Impact AM)