Kort medianieuws 25 augustus 2011

  • radio538Voetbalanalist RenĂ© van der Gijp wordt columnist bij het radioprogramma Evers Staat Op op Radio 538.De oud-voetballer, bekend van het RTL-programma Voetbal International, waarin hij tegenwoordig tweemaal per week te zien is naast Johan Derksen en Wilfred Genee, tekende vandaag een contract bij de zender. Lees verder.
  • Vanaf september zal Arte Belgique maandelijks een selectie brengen van het VRT-cultuuraanbod. Dat zal gebeuren onder de naam Vlaamse Kaai. Lees verder.
  • D66 Maastricht heeft Ziggo gevraagd om de lokale zender Aken via het digitale tv-kanaal van de WDR in Zuid-Limburg door te geven.Kabelexploitant Ziggo heeft D66 laten weten te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is de lokale zender Aken via het digitale tv-kanaal van de WDR in Zuid-Limburg door te geven. Lees verder.
  • Lokale Omroep Radio Hoogeveen heeft bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de hoogte van de subsidie. De gemeente heeft het bedrag met zesduizend euro verlaagd. Lees verder.
  • Met de tv-quiz Weg van Nederland, waarin vijf jonge uitgeprocedeerde asielzoekers geld kunnen verdienen voor hun terugkeer, zoekt de VPRO de grens op. Dat zei zendermanager Roek Lips van Nederland 3 donderdag in een reactie op het tv-programma dat de omroep heeft aangedragen voor de themaweek TV Lab. Lees verder.
  • Ziggo opent op 26 augustus officieel de nieuwe Ziggo Studio op de Venestraat 14 in Den Haag. De nieuwe Ziggo Studio is na Zwolle en Utrecht de derde in zijn soort en met ruim 600 vierkante meter tevens de grootste. Lees verder.