Van Liempt blijft op RTL Z en gaat weer werken voor BNR Nieuwsradio

Paul van Liempt is vanaf november weer te horen op BNR Nieuwsradio. Gisteren werd bekend dat de talkshow Van Liempt Live niet meer terugkeert bij RTL Z. Van Liempt verdwijnt echter niet helemaal bij de nieuwszender van RTL Nederland.

“Geen slecht nieuws”

Volgens RTL Nederland was de dagelijkse talkshow van Paul van Liempt, Van Liempt Live, op RTL Z niet succesvol genoeg. Van Liempt zelf reageerde gisteren nuchter op het stopzetten van zijn talkshow op televisie: “Het is geen slecht nieuws, maar juist positief nieuws. We zijn er de hele zomer mee bezig geweest om een nieuw programma te maken. We wisten dat de kijkcijfers tegenvielen en we iets anders moesten doen.”

Van Liempt, één op één

In het nieuwe televisieseizoen krijgt presentator Van Liempt bij de nieuwszender van RTL Nederland de ruimte om te doen waar zijn hart ligt: lange, diepgaande interviews houden met de smaakmakers uit de samenleving, aldus de nieuwszender in een persbericht. In ‘Van Liempt, één op één’, dat start op maandag 5 september, interviewt Paul van Liempt wekelijks topmensen uit het bedrijfsleven, de politiek, sport en de culturele wereld.

Roland Kahn

Het programma trapt af met Cool Cat-topman Roland Kahn. Van Liempt is de eerste die hem interviewt na het faillissement van MS Mode. Kahn vertelt Van Liempt openhartig hoe hij dit faillissement en ook de verloren strijd om V&D heeft ervaren. Van Liempt zoekt de gasten op in hun werkomgeving, laat zich rondleiden op de werkvloer en schroomt niet om ook privézaken te bespreken. Naast Roland Kahn spreekt Paul van Liempt onder anderen met fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme en Emilie Gordenker, directeur van het Haagse Mauritshuis.

BNR Nieuwsradio

Ook gaat Paul van Liempt weer aan de slag voor de commerciële nieuwszender BNR Nieuwsradio. Tot aan zijn vertrek naar RTL Z presenteerde Paul van Liempt jarenlang een programma op BNR met uiteenlopende gasten. Nu komt hij terug met een persoonlijk interviewprogramma over bedrijfsovernames. Daarin praat hij met mensen die hun bedrijf verkopen over alle emoties die daarbij een rol spelen. In de eerste week van november kruipt hij weer achter de BNR-microfoon.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.