Lokale omroepen Nijkerk en Barneveld samen verder als A1 Media Groep

De lokale omroepen van Nijkerk en Barneveld zijn vanaf vandaag verder gegaan als één omroep onder de naam A1 Media Groep. Het officiële startsein is zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Streekomroep

A1 Media Groep is ontstaan uit de omroepen Omroep N uit Nijkerk en Radio Barneveld. Het is niet de eerste keer dat deze lokale omroepen betrokken zijn bij een samenwerking met andere lokale omroepen.

VOC Lokaal

Sinds december 2013 werkte Radio Barneveld samen met OmroepN samen met de lokale omroep VeluweFM (gemeentes Putten en Ermelo) en Harderwijk FM als VOC Lokaal. In 2017 bleek het samenwerkingsverband VOC Lokaal toch niet aan de eerder uitgesproken wensen te kunnen voldoen. De lokale omroep van Nijkerk gaf destijds aan dat haar eigen identiteit bij de streekomroep onder druk kwam te staan.

Radio, televisie en Internet

De lokale omroepen van Barneveld en Nijkerk gaan nu wederom een streekomroep vormen onder de naam A1 Media Groep. De samenwerking tussen de omroepen was vorig jaar al aangekondigd. De omroep gaat uitzenden via radio en televisie en daarnaast is er veel aandacht voor online en sociale media.

Meer informatie over de ontvangstmogelijkheden van de diverse kanalen is te vinden op de website van de streekomroep.