Museum COMM verder als Beeld en Geluid Den Haag

Museum COMM in Den Haag gaat in de toekomst verder als Beeld en Geluid Den Haag. De nieuwe naam komt voort uit de intensieve samenwerking aan met Beeld en Geluid in Hilversum.

Dicht voor bezoekers

Deze intensieve samenwerking heeft tot gevolg dat het museum vanaf 20 juli niet meer toegankelijk is voor individuele bezoekers. Het museum heropende in november 2017 haar deuren na een grondige verbouwing. Het museum kampte daarna met financiële problemen en tegenvallende bezoekersaantallen. Het museum gaat nu niet meer verder als zelfstandig museum.

Overeenkomst

Beeld en Geluid en COMM hebben begin juli een overeenkomst getekend, waarin de bestuurlijke samenwerking tussen COMM en Beeld en Geluid wordt bekrachtigd. Het bestuur van COMM wordt ingevuld door de bestuurder van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de algemeen directeur. De huidige directeur Adriaan Wagenaar en adjunct-directeur Sarah-Jane Earle worden respectievelijk zakelijk directeur en hoofd museale zaken.

Nieuwe naam

Museum Comm krijgt door de samenwerking met Beeld en Geluid in Hilversum een nieuwe naam ‘Beeld en Geluid Den Haag’ Dit heeft de nieuwe directeur van het Haagse museum, Tom De Smet, bevestigd tegenover Omroep West. 

Najaar

In het najaar wil het museum weer open voor het publiek. Hoe het museum er dan uit komt te zien en in welke vorm het museum weer open gaat voor het grote publiek is onduidelijk. Het museum blijft de komende periode beschikbaar voor debatten en bijeenkomsten.

Het museum stond eerder bekend als het Museum voor Communicatie en daarvoor het PTT-museum .