Radio Continu neemt FM-zender in Amersfoort in gebruik

Radio Continu heeft vandaag haar nieuwe FM-zender in Amersfoort in gebruik genomen. De radiozender met aandacht voor Nederlandstalige muziek is in de regio Amersfoort te beluisteren via 99.5 MHz.

Frequentie

De radiozender verkreeg in mei van dit jaar een vergunning gekregen van Agentschap Telecom om via de FM te gaan uitzenden in de regio Amersfoort. Het gaat hier om het zogenaamde kavel B36.

Dit kavel werd door de vorige eigenaar, RadioNL, vorig jaar terug gegeven aan de overheid. RadioNL kon destijds niet voldoen aan de zogenaamde regiogerichtsheidseisen die voor het kavel golden. In de nieuwe vergunning is een regiogerichtsheidseis van 10 procent opgenomen.

DAB+

Het kavel geeft recht om vanuit de regio Amersfoort uit te zenden op 99,5 MHz met een vermogen van 100 Watt. Daarnaast geeft het kavel het recht op een plekje in de digitale ether.  De radiozender is daarom sinds juli van dit jaar al te horen via kavel 8A in de gehele Randstad via de digitale ether (DAB+).

Ziggo

Ook heeft de radiozender haar bereik via de kabel uitgebreid in de regio Amersfoort. De radiozender is sinds kort ook te horen via het analoge radiopakket van Ziggo in de regio Amersfoort. De radiozender is ook in het hele verzorgingsgebied van Ziggo te horen in het digitale radiopakket op kanaal 837.

Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.

Video: