Radiozender HOTRADIO Hits breidt bereik via DAB+ uit

Radiozender HOTRADIO Hits heeft haar bereik via de digitale ether (DAB+) uitgebreid. De radiozender is in de digitale ether ook in vrijwel heel Zuid Nederland te ontvangen.

Uitbreiding

De website radio-tv-nederland.nl bericht dat per vandaag, dinsdag 1 januari, HOTRADIO Hits ook te horen is op het regionale DAB+-kavel in Zuid Nederland op kanaal 7A. Het bedrijf achter de radiozender, Trend Media, heeft in september 2017 deze digitale capaciteit al verkregen van de overheid. De afgelopen periode werd er via deze capaciteit het programma van JND Radio uitgezonden.

JND Radio

JND Radio was sinds 22 december 2018 via het digitale ethernetwerk in Zuid-Nederland op twee kanalen te beluisteren. Naast de gehuurde capaciteit van Trend Media ging de radiozender ook uitzenden via het frequentiekavel van RADIONL Kids. Deze radiozender besloot te stoppen met het verspreiden van haar programma via de FM en DAB+.

De eigenaar van dit kavel heeft de FM-frequentie en de bijbehorende DAB+-capaciteit aan Radio JND verhuurd. Hierdoor was Radio JND met twee kanalen te horen via het DAB+-netwerk in Zuid-Nederland

HOTRADIO Hits

Aan deze situatie is per vandaag een einde gekomen. Trend Media zendt nu HOTRADIO Hits uit via het digitale ether netwerk in Zuid-Nederland op kanaal 7A. De radiozender is al sinds maart 2016 in een aantal delen van Nederland te beluisteren via het digitale ethernetwerk van MTVNL. Dit netwerk heeft vooral in de Randstad een goed bereik.