Radiozender Roparunradio on air tijdens Roparun

De evenementenzender Roparunradio is dit weekeinde via FM, DAB+ en Internet te horen om de verrichtingen in de Roparun te volgen. De Roparun wordt dit jaar voor de 28e keer gehouden.

Estafetteloop

De Roparun (“Rotterdam Parijs run”) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen.

Deelnemers

Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours is er in 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens in Rotterdam finisht.

Start Roparun in Parijs

Op zaterdag 8 juni vertrekken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs staan 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers. Alle teams finishen op maandag 10 juni tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

Verslag

Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om de thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte te houden van deze grootste non-stop estafetteloop ter wereld. Dat gebeurt via de radio, online en in beeld en is te volgen via de website van Roparun

Roparunradio

Het hele evenement wordt ook gevolgd door de evenementenzender Roparunradio. De uitzendingen beginnen vanavond om 19.00 uur en duren tot maandagavond 20.00 uur.

Frequenties

De radiozender is in een deel van Nederland te ontvangen via diverse etherfrequenties van lokale omroepen. Daarnaast heeft de radiozender ook een eigen evenementenfrequentie in Rotterdam in de lucht tijdens het evenement op 107,5 MHz. Roparunradio verzorgt ook televisie-uitzendingen die te zien zijn via diverse lokale omroepen in de regio Rotterdam

DAB+

Daarnaast is de radiozender in een deel van Nederland te horen via DAB+. De radiozender zendt uit via het netwerk van de aanbieder MTVNL. Dit netwerk biedt vooral in de Randstad een goede ontvangst.

Internet

De radiozender is wereldwijd te beluisteren via Internet. Meer informatie via de website van de radiozender.

Video

Roparun video zendt uit via de website www.roparun.nl en op het YouTube kanaal van Roparun. Tevens is Roparun Video online ook te volgen via RechtUitRotterdam, Open Rotterdam, Dagblad010, Barendrechts Dagblad, Ridderkerks Dagblad, Albrandswaards Dagblad en RTV Rijnmond. Verder is de Roparun-finish live te zien via TV Rijnmond op Tweede Pinksterdag (10 juni) vanaf 14.00 uur.

Video: