Tennis: ABN AMRO World Tennis Tournament live te volgen via Ziggo Sport

Vandaag gaat in Rotterdam het tennistoernooi ABN AMRO World Tennis Tournament van start. De 44e editie is tot en met zondag live te volgen via Ziggo Sport. Ook de NOS besteedt aandacht aan dit evenement.

Afzeggingen

In het tijdelijke indoormekka van het herentennis in de Rotterdamse Ahoy is de wereldtop goed vertegenwoordigd met spelers als Cilic, Berdych en Thiem. Toch heeft de 44e editie het toernooi ook een aantal afzeggingen ontvangen van grote namen.

Wawrinka en Nadal

Stan Wawrinka heeft zich met een knieblessure afgemeld voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook Nadal heeft zich afgelopen week afgemeld voor het toernooi. Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Het is natuurlijk een grote domper dat Nadal er niet is. We hadden ons, net als de tennisfans, enorm verheugd om hem weer in actie te zien in Rotterdam. We zijn direct aan de slag gegaan om te zien of we nog een vervanger van formaat konden halen, maar dat bleek helaas niet mogelijk.”

Ziggo Sport

Het toernooi is live te volgen via Ziggo Sport. De sportzender die zonder meerkosten is te zien voor de digitale abonnees van kabelaar Ziggo zendt elke dag live uit vanuit Rotterdam. Daarnaast wordt het toernooi voor kijkers die geen abonnement hebben bij kabelaar Ziggo ook uitgezonden via de betaalzender Ziggo Sport Totaal.

NOS

De NOS toont de hele week beelden van het toernooi, in de Sportjournaals en in Nieuwsuur. Maar ook dagelijks via de livestream op NOS.nl vanaf 19.30 uur. Extra tennisuitzendingen zijn er ’s avonds laat op donderdag 16 en vrijdag 17 februari op NPO 3. Op zaterdag 18 februari is de halve finale ’s middags live te volgen op NPO 1. Deze uitzending begint om 15.00 uur. De finale op zondag 19 februari is vanaf 15.30 uur live te zien op NPO 1 en in samenvatting in NOS Studio Sport en Nieuwsuur.

Radio

Radioluisteraars worden bediend in de lopende programmering op NPO Radio 1, zowel overdag als ’s avonds in Langs de Lijn en Omstreken. Het commentaar bij de tenniswedstrijden op radio, tv en NOS.nl is van Marcella Mesker, Jan Roelfs en Mark Brasser.

Tweets: