Viaplay sluit deals met NBCUniversal en Starzplay

Volgende week gaat de nieuwe streamingdienst Viaplay van start. Deze week heeft de nieuwe dienst overeenkomsten gesloten met NBCUniversal en Starzplay.

Viaplay

De streamingdienst Viaplay gaat in maart van start en zal onder andere de races uit de Formule 1 gaan uitzenden. Daarnaast biedt de dienst andere sporten zoals voetbal en darts. Tevens zullen er films en series worden uitgezonden op de dienst.

Content

Voor het aanbieden van films en series heeft de nieuwe streamingdienst deze week nieuwe deals gesloten. Zo heeft Viaplay heeft een meerjarige deal gesloten met NBCUniversal. De streamingdienst heeft nu de exclusieve streamingrechten voor content van dit bedrijf voor een groot deel van Europa. Hierdoor zullen films en series van DreamWorks in Nederland exclusief te zien zijn via de nieuwe streamingdienst.

Starzplay

Ook heeft Viaplay een deal gesloten met Starzplay. Alle zogenaamde Starzplay Originals zijn vanaf 1 maart zonder extra kosten beschikbaar voor alle Viaplay-abonnees in Nederland. Het gaat om series als BMF, Heels, Blindspotting en Run the World. Daarnaast behoren ook meer dan 100 films van Lionsgate tot de deal.

Formule 1

Als opwarmer voor de start van het nieuwe seizoen van de Formule 1 zullen ook de testdagen van de diverse teams op het circuit van Bahrain op 10, 11 en 12 maart worden uitgezonden door Viaplay. De beelden worden voorzien van Nederlands commentaar.