VodafoneZiggo stelt gratis mobiel verkeer van en naar Marokko beschikbaar

Klanten van Vodafone en Hollandsnieuwe kunnen kosteloos bellen, sms-en en mobiele data verbruiken van en naar Marokko. Ook aanbieders SKV (Veendam) en KabelNoord komen in actie naar aanleiding van het natuurgeweld.

Aardbeving

Dit is een reactie van de aanbieder op de aardbeving in Marokko van afgelopen vrijdagnacht. Dit geldt vanaf zaterdag 9 september tot en met zaterdag 16 september. “Voor Vodafone-, hollandsnieuwe- en Ziggo-klanten in Nederland verzorgen wij voor dezelfde periode kosteloos bellen (vast en mobiel) en sms-verkeer naar Marokko.“, aldus VodafoneZiggo.

Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke klanten met een abonnement, klanten hoeven hiervoor zelf niets te doen.

2M

De Marokkaanse nieuwszender ‘2M’ is bij Ziggo voor alle klanten beschikbaar op kanaal 77 in alle digitale tv-pakketten. Via de Ziggo GO-app is de zender ook te zien op mobiele telefoons en tablets.

SKV

De zender 2M is ook tijdelijk beschikbaar gesteld door aanbieder SKV via kanaal 221.De zender is alleen beschikbaar via het DVB-C (coax) platform en je moet beschikken over een HD-tv of HD-ontvanger. Deze TV-zender bericht continue over de zware aardbeving die daar heeft plaats gevonden“, aldus de aanbieder uit Veendam op haar website.

Kabelnoord

Telefonieklanten van Kabelnoord kunnen in september gratis bellen naar alle vaste en mobiele telefoonnummers in Marokko en Libië. Daan van Beek (directeur Kabelnoord) op de website van de aanbieder: “Het is verschrikkelijk dat het leven in Marokko op z’n kop staat door de zware aardbeving. Het oosten van Libië is zwaar getroffen door storm Daniël. Waar je ook bent en wat je achtergrond ook is, deze rampen raken ons allemaal. In beide landen worden hulpacties georganiseerd en wordt er gezocht naar overlevenden. Telefonieklanten van Kabelnoord kunnen de hele maand september gratis bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers in Marokko en Libië zodat er bijvoorbeeld contact kan worden opgenomen met familieleden, vrienden en naasten.