(C) Mediamagazine

Ziggo gaat door met afschakelen analoge televisie

Vanaf 24 maart kan in heel Noord-Holland alleen nog digitaal naar de televisie worden gekeken. Het analoge tv-signaal wordt in de nacht van 23 op 24 maart afgeschakeld.

Analoog

Sinds april 2018 is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in onder andere de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving en delen van Amsterdam en de regio Noord-Holland, regio Den Haag, Gelderland, Groningen, Drenthe, Utrecht, en EindhovenHet analoge radiosignaal blijft voorlopig beschikbaar.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De regio’s Utrecht en Hilversum zijn inmiddels aangesloten op dit netwerk. De regio Den Haag volgt binnenkort.

Afbeelding:

Meer informatie over het overschakelen op digitale televisie vind je hier.