Ziggo schakelt analoge televisie af in grote delen Noord-Holland

Abonnees van Ziggo in grote delen van Noord-Holland beschikken per vandaag niet meer over het analoge televisiesignaal. De kabelaar heeft vannacht het analoge tv-signaal afgeschakeld. Er kan in deze gebieden alleen nog naar digitale televisie worden gekeken.

Noord-Holland

In delen van Amsterdam zelf was het analoge tv-signaal op 11 december vorig jaar al uitgeschakeld. Vannacht is ook in andere delen van Noord-Holland het analoge signaal afgeschakeld. De afschakeling was al enige tijd geleden aangekondigd door de kabelaar.

De afschakeling van afgelopen nacht is uitgevoerd in delen van van Amsterdam en de regio’s Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam. Een overzicht van het betreffende gebied waar het analoge tv-signaal vannacht is afgeschakeld is te vinden op de website van VodafoneZiggo.

Analoog

Sinds april vorig jaar is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving en delen van Amsterdam.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente die gaat worden aangesloten op dit netwerk waarbij internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk zijn.

Regio Den Haag

Ziggo heeft al de volgende regio aangekondigd waar het analoge tv-signaal wordt uitgeschakeld. In de nacht van 11 op 12 maart wordt het analoge televisiesignaal in de regio Den Haag afgeschakeld. Het gaat om de gemeente Den Haag zelf alsmede Delft, Zoetermeer, Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Analoge radio

Het analoge radio-signaal wordt voorlopig nog niet afgeschakeld. De kabelaar heeft nog geen concrete plannen om dit signaal uit te schakelen.