Ziggo voert wijzigingen door in digitale aanbod

Kabelaar Ziggo heeft per vandaag, maandag 1 april, een aantal wijzigingen doorgevoerd in haar digitale radio- en televisieaanbod. De wijzigingen waren al eerder aangekondigd door de aanbieder.

XITE Music

Per vandaag zijn via het digitale radiopakket van Ziggo de non-stop muziekzenders van Stingray vervangen door XITE Music. Ziggo zegt met de vervanging van de muziekkanalen van Stingray door XITE Music haar aanbod te verbeteren. “Met XITE Music bieden we muziek en kanalen die passen bij alle mogelijke situaties en stemmingen.”, aldus de kabelaar.

Zelfde kanaalnummers

De radiozenders zijn vanaf 1 april op dezelfde kanaalnummers te vinden als nu de radiozenders Stingray zijn te ontvangen (kanaal 863 tot en met 902). Voor het beluisteren van de radiozenders is een abonnement nodig op TV Standard. Een overzicht van het aanbod van radiozenders vind je hier.

XITE is al actief met een lineaire televisiezender die bij diverse aanbieders wordt doorgegeven. Daarnaast biedt de clipzender ook een interactief-aanbod van clips dat onder andere via Ziggo is te bekijken.

Penthouse Gold

De kabelaar voert per vandaag nog meer wijzigingen door. De televisiezender Penthouse HD1 gaat verder als Penthouse Gold. De zender is en blijf te zien op kanaal 792 voor abonnees van het aanvullende pakket Movies & Series XL of Erotiek

Disney Junior

Zoals eerder al aangekondigd stopt Disney Junior per vandaag met uitzenden in Nederland en vervalt zo ook bij aanbieder Ziggo. Disney lanceert op termijn haar streamingdienst Disney+ en neemt hoogstwaarschijnlijk daarom afscheid van de lineaire televisiezender. “Een deel van de programmering van Disney Junior blijft te zien bij Disney Channel op kanaal 27.”. Er komt geen vervangende zender aldus Ziggo.