Petitie gestart voor terugkeer Efteling Kids Radio op DAB+

Op Internet is een petitie gestart voor de terugkeer van de kinderzender Efteling Kids Radio in de digitale ether (DAB+).

Efteling

Efteling Kids Radio is de radiozender van pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. De radiozender begon haar uitzendingen onder de naam Efteling Radio in 2008 en is in maart 2015 verder gegaan onder de naam Efteling Kids Radio.

MTVNL

De kinderzender is sinds begin december gestopt met haar uitzendingen via de digitale ether. De radiozender was in delen van Nederland te horen via de digitale ether via het netwerk van aanbieder MTVNL. Deze exploitant heeft voornamelijk een goede dekking in grote delen van de Randstad. Voor medio 2016 was de radiozender enige tijd zelfs landelijk te beluisteren via de digitale ether.

DAB+

In december besloot de radiozender de uitzendingen via DAB+ te staken. “We hebben er voor nu voor gekozen al onze aandacht op onze eigen kanalen te richten. Sinds de afgelopen maand zijn we ook te ontvangen via kabelaar KPN en daarmee hebben we via de kabel bijna heel Nederland gedekt. Verder zullen wij vooral inzetten op onze Efteling Kids Radio app en de website”, aldus een woordvoerder tegenover MediaMagazine.nl begin december.

Petitie

Een aantal luisteraars zijn een petitie gestart om de radiozender toch terug te laten keren via DAB+. “Wij willen Efteling kids radio terug op DAB+!” aldus de initiatiefnemers van de petitie. De petitie is begin december al van start gegaan en heeft momenteel een kleine 10 handtekeningen opgeleverd. De petitie kan op Internet worden ondertekend.

RADIONL Kids

Luisteraars met een DAB+ radio in Zuid-Nederland kunnen sinds begin december wel luisteren naar een nieuwe radiozender voor kinderen: RADIONL Kids. Deze radiozender is nu alleen nog in Zuid-Nederland via DAB+ te beluisteren maar zal medio 2018 ook in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland via DAB+ te ontvangen zijn.