T-Mobile gaat glasvezel aanleggen in Enkhuizen en Stede Broec

In Enkhuizen en Stede Broec krijgen ruim 18.000 adressen toegang tot internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber.

Vanaf juni

Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Wijk per wijk

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in maart 2023 starten in de kernen Enkhuizen, Westeinde, Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek. Voor huishoudens en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Enkhuizen en Stede Broec is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.