T-Mobile en Open Dutch Fiber gaan glasvezel aanleggen in Delft

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Delft-West internet via glasvezel aanbieden.

Per wijk

In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. In totaal kunnen meer dan 25.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Meer gemeenten

T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander en Leidschendam-Voorburg. Daar wordt nu Delft aan toegevoegd. Met de 25.000 huishoudens in Delf-West sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Delft.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Delft past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van een kwart van het beoogde aantal huishoudens. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Voor meer informatie ga naar deze website.