T-Mobile gaat glasvezel aanleggen in Utrecht Noord-West

29.000 huishoudens in Utrecht Noord-West krijgen toegang tot internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Wijk voor wijk

De in totaal 29.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Overvecht en Utrecht Noordwest. De werkzaamheden beginnen januari 2023 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Utrecht Noord-West is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Meer informatie via deze pagina.