T-Mobile gaat glasvezel aanleggen in Voorschoten

In Voorschoten krijgen ruim 11.000 huishoudens toegang tot internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in de Zuid-Hollandse gemeente vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel.

Wijk voor wijk

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in januari 2023 starten in de wijken Noord-Hofland, Adegeest, Krimwijk, Vlietwijk, Nassauwijk, Centrum, Bloemenwijk, Bijdorp, Starrenburg en Boschgeest. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Voorschoten is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.