T-Mobile gaat glasvezelnetwerk verder uitbreiden

In Edam, Volendam en Waterland krijgen 17.000 adressen toegang tot internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber.Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

17.000 adressen

De in totaal 17.000 adressen zijn verdeeld over Edam, Volendam, Monnickendam en Broek in Waterland. De werkzaamheden beginnen in februari 2023 en inwoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.