Coronavirus: Ziggo biedt gratis Film1 en kinderzenders aan

(update!)Door het coronavirus zijn scholen tot en met 6 april gesloten. Ziggo biedt nu gratis extra televisiezenders aan via haar digitale televisiepakket.

Scholen gesloten

De overheid heeft besloten dat alle scholen tot en met 6 april gesloten zijn waardoor veel kinderen nu gedwongen thuiszitten. Ziggo speelt hierop in door extra film- en kinderzenders beschikbaar te stellen. Deze zenders zijn normaal alleen beschikbaar in ee aanvullend pakket en de komende vier weken te zien.

Film1

Vanaf nu zijn de Film1-zenders Film 1 Premiere, Action, Family en Drama te zien via de kanalen 101 tot en met 104 op de digitale ontvanger.

Gratis kinderzenders

Momenteel zijn de kinderzenders Nicktoons (kanaal 303), Nick Music (kanaal 304), PebbleTV (kanaal 305), Nick Jr. (kanaal 306), Boomerang (kanaal 309), BabyTV (kanaal 310) en RTL Telekids (kanaal 312) gratis te zien. De zenders zijn zowel te zien via de digitale televisie-ontvanger als via het Ziggo GO-platform.

Comedy Central Extra

Naast het beschikbaar maken van de extra film- en kinderzenders is Comedy Central Extra voor alle abonnee’s te zien met digitale televisie. De zender is te zien via kanaal 124.

Kanaal 13

Via Ziggo TV, kanaal 13 van het digitale televisiepakket, ) is er een afwisselend programma met extra’s voor kids en cabaret in het weekend. “Zo maken we het samen thuis gezellig”,aldus Ziggo. Meer informatie via deze speciale website van Ziggo. De extra diensten zijn in iedergeval tot 13 april te zien.

KPN

KPN heeft eerder aangekondigd dat de Film1-zenders een maand lang gratis te zien zijn via Interactieve Televisie. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de zenders worden opengesteld. Besprekingen hierover zouden nog gaande zijn.

België

In België hebben aanbieders als Telenet en Proximus ook aangekondigd extra diensten gratis aan te bieden in verband met het virus. Zo bieden de aanbieders extra data en meer televisiezenders gratis aan.

Sociale media: