Film1 niet meer zonder tv-aanbieder te abonneren

Het is sinds 1 augustus niet meer mogelijk om een abonnement op filmzender Film1 te nemen zonder tussenkomst van een tv-aanbieder.

Nieuwe eigenaar

Nadat eerst was aangekondigd dat Sony Pictures Television zou stoppen met de activiteiten van Film1 in Nederland werd de zender uiteindelijk toch overgenomen door een andere eigenaar. Sinds 1 augustus is Film1 niet meer eigendom van Sony Pictures Television maar van SPI International. De overgang naar de nieuwe eigenaar heeft een aantal gevolgen.

Abonnement

Zo is het sinds 1 augustus niet meer mogelijk om een los abonnement af te sluiten op de filmdienst. Sinds juni 2018 was het mogelijk om een abonnement af te sluiten op de filmzender zonder tussenkomst van een tv-aanbieder als Ziggo of KPN. De prijs van een dergelijk abonnement was soms tientallen euro’s per jaar goedkoper dan een abonnement via een tv-aanbieder. Sinds 1 augustus is de mogelijkheid om een los abonnement af te sluiten zonder tv-aanbieder niet meer mogelijk. Bij de meeste aanbieders kost nu een abonnement op Film1 rond de 15 euro.

Aanbod

Ook het aanbod van de films die de filmzender aanbiedt is aangepast. De lineaire televisiekanalen Premiere, Action, Family en Drama zijn nog steeds actief maar het aanbod van films is minder actueel dan voorheen. Zo worden er ook veel films uit de jaren zeventig en tachtig uitgezonden via de filmzenders. Het is nog steeds mogelijk om als Film1-abonnee gebruik te maken van de on-demand dienst Film1 Go.

Meer informatie over de filmzender vind je hier: https://www.film1.nl/