NOS verslaat vorstelijk huwelijk Luxemburg

nederland1Het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en gravin Stéphanie de Lannoy is morgen, zaterdag 20 oktober, rechtstreeks te volgen bij de NOS op Nederland 1 en de Vlaamse openbare tv-zender VRT Een.

De uitzending begint rond 10.50 uur op Nederland 1 met de kerkelijke inzegening en aansluitend zijn de rijtoer door de straten van de hoofdstad en de balkonscène op het groothertogelijk paleis te volgen. De kerkdienst in de kathedraal Notre-Dame, die in het Frans is, wordt live vertaald. De presentatie van dit extra programma is in handen van Astrid Kersseboom. En voor het eerst is Kysia Hekster, in haar nieuwe rol als koninklijk huis-verslaggever, aanwezig bij een koninklijk huwelijk.

Guillaume is de troonopvolger van groothertog Henri van Luxemburg. De belangstelling van leden van andere vorstenhuizen is traditioneel groot. Zo behoren koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima tot de geïnviteerden. Ook koningin Margrethe van Denemarken met haar man en kroonprins Frederik met zijn vrouw geven acte de présence. Vanuit Noorwegen reizen koning Harald, koningin Sonja en het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit af, evenals prinses Märtha Louise en haar man. Zweden vaardigt koningin Silvia en kroonprinses Victoria en prins Daniel af. Ook kroonprins Naruhito van Japan komt naar Luxemburg. En uiteraard is er een grote afvaardiging uit buurland België. De Belgische koning Albert is een zwager van de opa van Guillaume. (persbericht NOS)

De uitzending is zaterdag 20 oktober tussen 10.50 uur en 13.15 uur te zien op Nederland 1. Daarnaast is het huwelijk ook live te zien op VRT Een. De uitzending op VRT Een begint om 10.00 uur.