T-Mobile gaat glasvezel aanleggen in Leiden-Zuid

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Leiden-Zuid internet via glasvezel aanbieden. In totaal kunnen ruim 30.000 huishoudens in Leiden-Zuid daar straks gebruik van maken. Naar verwachting hebben de eerste huishoudens al vanaf begin 2023 toegang tot internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Wijken

De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber in de wijken Boerhaavedistrict, Morsdistrict, Stevenshofdistrict, Bosdistrict en Gasthuisdistrict. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Leiden-Zuid is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Netwerken

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in onder andere EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

KPN

Eerder was KPN al begonnen met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in de Zuid-Hollandse gemeente. KPN is begonnen met de aanleg van haar netwerk in Leiden-Noord.