Steeds meer duidelijkheid over presentatieteam Formule 1 bij Viaplay

Er wordt in aanloop naar de persconferentie aanstaande woensdag steeds meer duidelijk over de samenstelling van het “Formule 1-team” bij de streamingdienst Viaplay. Zo gaan onder andere voormalig Formule 1-coureurs Mika Häkkinen en David Coulthard analyses geven voor de streamingdienst

Viaplay

Vanaf volgend seizoen (2022) gaat de nieuwe streamingdienst Viaplay de Formule 1-wedstrijden live uitzenden. Viaplay is onderdeel van NENT (Nordic Entertainment Group). Voor de centrale presentatie van de Formule 1-wedstrijden werd eerder al bekend gemaakt dat Amber Brantsen door de nieuwe streamingdienst in huis is gehaald.

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk

Deze week werd bekend dat de huidige commentator van de Formule 1-wedstrijden bij Ziggo Sport, Olav Mol, niet in dienst zal treden van de nieuwe streamingdienst. Ook pitreporter Jack Plooij zal geen onderdeel zijn van het Formule 1-team van Viaplay. De plek bij van Olav Mol wordt ingenomen door twee nieuwe presentatoren: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Grote namen uit de Formule 1

Viaplay zal voor de analyses geen gebruik gaan maken van de huidige analist van Ziggo Sport, Robert DoornbosDe Telegraaf bericht vandaag dat de streamingdienst voor de analyses op het circuit onder andere voormalig Formule 1-coureurs Mika Häkkinen en David Coulthard heeft binnengehaald. In de studio zullen Christijan Albers, Giedo van der Garde, Tom Coronel en Ho-Pin Tung de centrale presentatie van Amber Brantsen aanvullen met hun analyses. Stéphane Kox zal voor Viaplay de nieuwe pitreporter zijn op de circuits. Stéphane is zelf coureur en dochter van coureur Peter Kox.

Meer dan Formule 1

De nieuwe streamingdienst gaat medio volgend jaar van start. Viaplay heeft de sportrechten in Nederland van onder andere Formule 1, Premier League, Bundesliga, PDC darts en meer.
Daarnaast gaat de dienst ook films en series uitzenden.

Op woensdag 8 december wordt tijdens een persconferentie meer bekend gemaakt over de introductie van de streamingdienst Viaplay in Nederland.