T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Amsterdam

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Amsterdam internet via glasvezel aanbieden. De aanleg start in de wijken Bos en Lommer en Westerpark. Het startsein is hiervoor deze week gegeven.

Aansluitingen

In totaal kunnen 29.000 huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van internet via glasvezel in de hoofdstad. De werkzaamheden zijn naar verwachting in september 2022 afgerond.

Meer stadsdelen

De wijken rond Bos en Lommer en Westerpark zijn slechts een begin voor T-Mobile en Open Dutch Fiber in de hoofdstad aldus T-Mobile in een persbericht. Naast deze twee wijken zullen er spoedig aankondigingen van nieuwe gebiedsdelen volgen in Amsterdam.

Meer gemeenten

T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg en Delft.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Amsterdam past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Voor meer informatie ga naar deze website.