T-Mobile gaat meer glasvezel aanleggen in Amsterdam

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 42.000 huishoudens in Amsterdam.

Uitbreiding

De uitbreiding betreft de verschillende Bijlmer buurten (D, E, F, G, H, K), Nellestein, Gein, Holendrecht en Reigersbos. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in Amsterdam Zuidoost vanaf juli 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). In mei 2022 starten de werkzaamheden en in februari 2023 zijn de werkzaamheden in Amsterdam Zuidoost afgerond

Bos en Lommer en Westerpark

Eerder hadden Open Dutch Fiber en T-Mobile al aangekondigd om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de wijken Bos en Lommer en Westerpark.

Meer gemeenten

T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg en Delft.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Amsterdam past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.